Kalastaja – merkitse pyydyksesi oikein

Tiedote. Julkaistu: 09.06.2022 / Kalatalouden Keskusliitto


Kesäkalastuskausi on alkanut koko maassa. Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa voimassa olevista kalanpyydysten merkintätavoista ja tarvittavista kalastusluvista.

Näin merkitset pyydyksesi oikein:

1) Vesiliikennealueella pyydys on merkittävä 1,2 m vedenpinnan yläpuolelle ulottuvaan salkoon kiinnitetyllä vähintään 20 cm leveällä ja korkealla neliön muotoisella lipulla. Lippusalot tulee varustaa vähintään 2 senttimetrin heijastimella.

2) Pintaverkot (lähempänä pintaa kuin 1,5 metriä) tulee vesiliikennealueella merkitä kahdella päällekkäisellä lipulla. Lippusalot tulee varustaa vähintään 2 senttimetrin heijastimella.

3) Muilla alueilla merkki voi olla koho, joka ulottuu vähintään 15 cm pinnan yläpuolelle tai 40 cm pinnan yläpuolelle ulottuva lippusalko.

4) Merkintä viimeistellään yhteystiedoilla. Pyydyksen asettajan nimi- ja yhteystiedot sekä kalastusoikeuden osoittava merkki tulee kiinnittää merkkisalon tai kohon yhteyteen.

Pyydysten oikea merkintä on turvallisuusasia.

Tarkemmat ohjeet kalastusasetuksen vaatimista pyydysmerkinnöistä löydät Kalatalouden Keskusliiton julkaisemasta Merkitse pyydyksesi oikein -esitteestä.

Kalastonhoitomaksu ja luvat kuntoon

Pyydyskalastus vaatii aina vesialueen omistajan luvan sekä 18–64-vuotiailta kalastonhoitomaksun. Kalastonhoitomaksun voi hankkia Eräluvat.fi-verkkokaupasta, Eräluvat-sovelluksella, palvelunumeron 020 69 2424 kautta tai R-Kioskista. Kalastonhoitomaksu maksaa vuodeksi 45 euroa, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 euroa ja vuorokaudeksi 6 euroa. R-Kioskilla maksuun lisätään kolmen euron toimitusmaksu.

Kalatalouden Keskusliitto on mukana Riihimäen erämessuilla 9.–12.6. Tule kysymään kalanpyydysten oikeasta merkinnästä, kalastuksesta ja kalastuksenvalvonnasta. Löydät meidät messujen kalastusalueelta uima-altaan vierestä osastolta U 610.

Lisätietoja kalanpyydysten oikeasta merkitsemisestä:

Tiedottaja Tapio GustafssonKalatalouden Keskusliittopuh. 044 493 1457

<><               <><               <><

Kalatalouden Keskusliitto (www.ahven.net) on valtakunnallinen kaksikielinen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö, joka yhteistyössä viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa edistää kaikkien kalastajaryhmien ja kuluttajien mahdollisuuksia saada korkealaatuista ja puhdasta kotimaista kalaa sekä kalastukseen liittyviä luontoelämyksiä.

Pyydyslippujen mallit:

 

0