
Kuvia ja tunnelmia kalamarkkinoilta
Kotkan kalamarkkinoita vietettiin upean kesäisessä säässä viime viikonloppuna (18.-19.5.2024). Aurinkoinen keli ja samaan aikaan muualla Kotkansaarella käynnissä olevat tapahtumat olivat innostaneet liikkeelle paljon kesäisen merellisestä tunnelmasta nauttivia ihmisiä.
Markkinat avasi lauantaina klo 12.00 Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskuksen toiminnanjohtaja Anna Kiiski. Annan puheen voit käydä lukemassa täältä.
Kalamarkkinoilla pääosassa on tietenkin kala. Tuoretta kalaakin oli myynnissä jonkun verran, mutta pääasiassa kalaa sai ostaa monenlaisina valmisteina, kuten savustettuna, loimutettuna, paistettuna, purkitettuna, burgereina, kukkoina ja keittona. Markkinavieraat saivatkin nauttia kalaisaa lounasta ja makoisia muurinpohjalettuja mitä upeimmassa kesäsäässä!
Tarjolla oli kalan ja monenlaisten kalatuotteiden lisäksi perinteisesti myös korituotteita, monenlaisia makoisia leivonnaisia, metrilakuja, mausteita ja yrttejä, erilaisia marjatuotteita, mehuja ja hilloja, valkosipulituotteita, makuhunajaa, villatuotteita, vaatteita ja koruja, lompakoita ja laukkuja, veitsiä, leluja ja vaikka mitä muuta. Perheen pienimpiä ilahdutti myös pomppulinna.
Meidän teltalla pidettiin perinteiseen tapaan kalankäsittelynäytöksiä. Teemakalana oli näillä markkinoilla KUHA, jonka käsittelyyn kalabiologi Kari Nyberg vinkkasi niksin jos toisenkin. Markkinavieraat saivat teltaltamme neuvojen lisäksi mukaansa myös kuhareseptejä.
Lämmin kiitos onnistuneista markkinoista kaikille myyjille ja asiakkaille, sekä yhteistyökumppaneillemme: Popinniemen Ponnistus, Kotka Maretarium, Cafe Merisydän, Sapokka Bar & BBQ, Kotkan Kauppatie ja Kotkan kaupunki.
Nähdään seuraavilla Kotkan kalamarkkinoilla 19.-20.10.2024!